Pages

Sunday, 2 December 2012

Selamat Hari Jadi

hahahaahahahahhaa...
ni lah adik aku. NUR YUSRAH
haha.lawak ka tgok gambar ni..gigi tak tumbuh2 lagi.
XD XD

hari ini,birthday dia yg ke-6 tahun.tahun depan umur dia 7 tahun. (dah masuk darjah satu kan,cepat betul mase berlalu.rasa macam semalam dia baru lahir.hihi.meh aku ceter sikit tentang adik aku ni.dia ni bongsu.faham faham lah klau dah bongsu tuh macam mane.manje je lebih.kadang2 gream lah jugak.rasa nak cepuk cepuk jer dia nie.sikit sikit ngis...hari birthday dia ni pun,dia minta macam2.amboi2....kek,ibu beli SECRET RECIPE.amboi2 sedap kut..

ni gambar dia mase dia still ada gigi.comel kan..hehe.
gambar ni ambik mase,raya rasenya..tak ingat lah~

maaf lah,tangakap gambar ni guna fon murah jer.tuh lah gambar tak berapa nak elok tuh.
hah!! tuh dia punya kek.sikit punya besar kan.special untuk dia sorang.tapi dia bukan makan kek tuh.abg2 dia yg makan (dan termasuk aku le..)
sedap kek nya,apa nama nya erk.. hmm... (tak ingat)

yeah! 
hah!
adik aku yg baju kuning tuh dgn adik aku yg bongsu nih,selalu bergaduh,ada je yg tak kena.tapi kadang kadang jadi kawan baik.semua benda nak dikongsikan.tapi bila bergaduh,macam anjing ngan kucing,kadang kadang tuuh sampai menagis2.
haha...lawak un ada.

yang ini special untuk kau adik ku.walau pun kau tak tahu aku story pasal kau kat sini,tapi aku yakin,suatu hari nanti bila kau dah besar kau mungkin akan baca blog nih.
walau pun aku selalu marah kau,tenging2 kau(tak selalu ek,cuma kadang2 bila aku rasa geram)
sebenarnya aku sayang kat kau.bila dengar je suara kau,mesti nk tergelak,sebab comel.hahaha..
aku sayang kau ,sis.
<3

sekian,ituh saja lah coretan daripada aku malam nih,tentang adik ku NUR YUSRAH.
selamat hari jadi.
semoga kau panjang umur ,okey !
assalamualaikum...




Friday, 23 November 2012

to my self



*buat muka malu :)

hey hey hey..
hohoho...

Assalakualaikum...
(malu lah nk cerita..kan...)


   sebenarnya hari ini, hari jadi aku.. :) (malu lah).nak hadiah... haha! gurau je lah.
tak ada yg special pun hari ini,biasa2 jer..thanx kepada ecah,eyna,eg,amalina,azri...sebab sudi ingt birthday aku.aku hargai sgt. (tp kan wish je ker.hadiah??..main2 je) aku cuma harap kan satu hadiah sebuah persahabatan yg ikhlas daripada korang..harap korang akan terus berkawan dengan aku. dan hope korang tak bosan kawan dengan aku ke malu ke kawan dgn aku.kalau ada yg tak puas hati cakap lah terus teramg erk... insyallah aku akan cuba perbaiki diri aku
SAYANG KORANG <3 <3
   hm.. kan......tak tahu nak type ape lg. tak tahu nk cerita ape lg. sebab tak ada yg special pun hari birthday aku nie..
  aku gembira hari ini, ^^ --> :) --> ;D tapi. . . . dalam pada mase yg same aku rase sedih. T__T --> :'( --> D: sebab......... *some text missing*
biar je lah aku sorang and Tuhan je yg tahu apa yg aku rase hari ini.
   pape pun,thanx to ibu,sebab belanja Domino Pizza dan belikan kek untuk kakak...
  SEDAP sangat~~



sekian,assalamualaikum~~


Wednesday, 21 November 2012

selamat hari jadi

hey dan assalamualaikum~~

sebenar nya hari ni hari jadi adik aku yg ke 3.

21/nov/....

ni adk aku.
abdul irfan (amboi gengster nya duduk)
mmg pun..dia ni samseng sikit.membangkang je keje nya.
tak boleh nak suruh ape pun.
(berat tulang) :p

   korang nak tahu.dia ni tak malu sikit.... (ala biasa lah kan budak2) hari... tak ingt lah hari ape,
dia bagi tahu ayah n ibu "ayah,ibu jangan lupa tau minggu depan hari rabu" kan..
ayah buat muka pelik. yg ibu senyum jer...kemudian aku sambung pulak "lepas hari rabu,jumaat pulak,tahu" (sambil senyum :D ) hihi..ade ke dia nak buat birthday party. amboi amboi amboi...
kau ingat ayah bukak kilang cop duit ker. (mentang2 kilang besi kat sebelah rumah.kan~~ )
  ibu cakap, just buat makan sikit2 jer.."panggil kawan2 kamu jer". haha~


ayah balik kerja,
ayah beli kan donut untuk dia~~
"wuuu.donut~!! " (sambil terlompat2. mcm lah tak pernah makan donut = = )
 ibu beli 2 cheese kek..
sedap sgt.




kepada adik ku. SELAMAT HARI JADI YG KE-10 :

*semoga kau panjang 
*belajar rajin2
*tolong lah aku mohon,rajin kan lah tolong ibu sikit,paling min. pun kau tolong aku.boleh.

sekian itu shj coretan dari aku untuk hari ini.
hope korang tak bosan lah bace kan kan kan kan..


Assalamualaikum~~

Sunday, 4 November 2012

jadual periksaan STPM


wish good luck to my self and to all my friends
for tomorrow exam =D



Friday, 2 November 2012

night friday



ni lah gaya dress up kami malam ni,
cantik kan.
aku tahu tu.. ><
(maaf lah aku tak termasuk sekali dlm gmbr ni,sbb aku yg ambik pic ne)
hyyuu~

    actually,malam nie malam hari koperasi.kami tak terlibat pun dalam mane2 aktiviti,cikgu jemput kami ni pun sbb soh datang makan jer.tak kisah lah,dapat jugak makan free. kan~~~
malam nie semua budak2 dari f2 sampai f6 pun terlibat.untuk f6,diorang dapat sijil penghargaan (upper six) sebab tahun depan kan diorang dah tak ade...lepas tu,ade cabutan bertuah untuk murid2 dan students.yg lawak nye,boleh pulak cikgu yg umum kan cabutan bertuah tu dapat no dia sendiri (hadiah cabutan tu dpt kat dia) annoying nya~ nmpk sgt menipunya(gurau cikgu).
ade satu part ni, cikgu minta tolong kami cari kan siapa students girl and boy yang paling bergaya malam tu.okey lah,kami ada lah jumpa. yg girl mmg gaya dress up dia cantik lah,ala ala kampung sikit tapi still bergaya,.mmg lain lah dari students yg bergaya mlm ni. Yg boy pulak budak f5,okey lah( dah tak ada calon dah) tapi handsome kut~~ (>,<) ....

pekak, rabun, bisu  XD XD 
cukup semua nya...
haha! sempat lah jugak kami snap2 dulu sebelum majlis bermula.
(biasa lah kan perempuan,kalau tak snap, buka name nya perempuan)
 =D

ni empunya handfone yg kami pinjam untuk snap snap jap.
ala~ wat lek wat cool,
dia tak marah pun,paling tidak pun sakit hati jer.
iyelah,sampai nazak bateri fon kami snap (eh,iyeker eyna.ade ker.angguk kan je lah erk>
XD

Malam tu macam2 makanan ade :

*ada satay..sedap2 (terliur pulak aku)
*laksa..tapi....(sedap lagi laksa yg kat polo tu).
*sagu+santan+gula merah.. hah!! yg ni sedap.tapi (ade jugak tapi tu kan.. hihi) diorang cakap santan nya dah basi.yerk~~~
*ais blend..hm,,,,tak rase pun sebab perut dah kanyang..
*ade jugak nasi lauk ayam.......... tak ingt lah..
maaf lah tak sempat nak snap photo makanan yg ade dan suasana nye..... (bkan tak sempat..tapi,maklumlah fon aku ni terlebih canggih.nk pinjam org punya mcm malu2 sikit ><)




kan....ni lah salah satu gambar yg dapat aku selamat kan (after editing)
......
=)
that boy yg telah berjaya mendapat anugerah "lelaki yang paling bergaya malam ni"
kan...
handsome kan...
yg kat sebelah tu kawan aku..(ala macam tak kenal pulak)

kan~~ lapo sgt.sampai lidi satay pun kau nak gigit kan..
kesian~~
(tak ape eyna aku faham.kau terlalu teruja kan dpt mkn satay malam ni
sampai lidi satay pun kau nak gigit.aku faham sangat)
ala, same je lah kita.. huahuahua XD

hihihi..sempat lagi dia ni snap.
biasa lah kan...
sebenarnya,dia ni mgindam sgt nk mkn aisblend tu,
aku sggp beratur panjang tau semate2 nk dpt kan aisblend tu untuk dia
kan......
nmpak tak permainan dia disitu.
XD

 part ni sedih sikit (sikit jer erk)
cikgu nk akan berpindah ker sekolah........... (tak ingt name sekolah tu ape)
sebenarnya cikgu nie rapat dengan kawan aku yg aisyah ni.
sebab diorang pernah pergi ke mane erk..tak ingt le,,ade pertandingan koperasi.
so,dari situ diorang mula rapat.
tak heran lah,cikgu ni pun watak dia dah macam seorang ayah,take care.
tu yg member aku sayang kat cikgu ni (eh,iyeker,betul lah kan.....)
name cikggu ni :
Cikgu Anuar
=)

ni pulak cikgu ekonomi kami

cikgu padzilah yahya~
beliau merupakan satu satu nya cikgu ekonomi di sekolah kitaorang.
beliau cuma ajar budak2 f6.
beliau lah ajr lower six,dan beliau lah yg ajr upper six.
beliau ajar best,tak membosankan,banyak jugak lah bagi nasihat kepada kami.
kadang2 tu insaf lah kejap,
kejap je.
beliau jugak kadang2 pelupa. =)

yg berbaju hijau tu,
girl yg dapat anugerah girl yg paling bergaya malam ni.
sory lah dapat gambr seteng jer...
comel kan..
dia budak f2 kut.tak ingt lah..
(dah tak larat nk tulis panjang2)
=__=
ni pulak,cikgu sejarah kami.
the best...
sporting.
tp bila dia mgamuk...
faham2 lah erk ape yg jadi,
tp kadang bila dia mgajar mesti ada yg tertidur dlm klas. 
tertidur okey (kena lah faham,SEJARAH)
dan termasuklah aku. ><


there is a guy I met on this night..
handsome right? (I know that)..
* ~ shy ~
>___<





 sekian itu sahja dari aku untuk malam ni.
harap korang enjoy dengan story aku malam ni.
sekian,
assalamualaikum.. ^__.^




















Wednesday, 31 October 2012

birthaday ezazi !!


yeah~  ni lah dia birthday gilrs (yg sblh kanan tu =)

HAPPY BIRHTAY EG


(maaf lah eg,baru hari ini nak update nya)

okey..gmbar2 ni ape yang berlaku di rumah eg sendiri.aku,ena,ecah.kami bertiga telah serang rumah eg tnpa eg sedari ade sesuatu yang telah kami rancangkan (ayat skema jap). mula2 aku msj eg (guna fon ena) msj eg "eg ade rumah tak ptg nie?dlm pkul 5 lbh mcm tu lah.nak bagi KERJA TEACHER BAGI UNTUK PENGAKAP." (msj yg aku hntr kat eg) "ade je kat rumah,mai lah"
finally,plan A sudah terlaksana... =) jeng2..bila sampai je kat rumah eg.......
ce teka apekah yang berlaku...........................lihat di bawah. =))))) XD

jeng2..bleh teka tak ape kah yg berlaku pada eg....

yeah! tepat sekali..eg telah diserang dgn tepung..tepung je,ingt nk cmpur dgn telur sekali,tapi tak sampai hati pulak. hihi..eg..jgn marah erk...
relax le..adat lah tuh, kena baling dgn tepung..

 maaf lah eg..kami mampu nk belanje sepotong kek Secret Recipe je.nk beli yang besar2 tak mampu,murah sgt.hihi.
harap eg suka lah kek yang kami pilih untuk eg ni.
LIKELIKELIKELIKELIKELIKELIKELIKELIKE....

yeah! nie salah satu hadiah yg kami berikan kepada eg (ayat skema) harap eg akan ingat kenangan kita di 6R2 2012, walaupun kita baru kenal,ternyata kita mula rapat (er...rapat ke..annoying gila =='' haha)

hihi.sempat lah jugak kami snap jap,ala~ sebagai kenagan je pun..

harap eg gembira pada hari birthday eg ni.walaupun mase tu exam dah nak dekat.. hope you like friend..love you <3 <3


sekian terima kasih..hope you like the story of my friend's birthday... <3 <3






Wednesday, 24 October 2012

Wednesday, 17 October 2012

Merenung ke luar jendela
Melihat kebesaranNya
Mensyukuri segala nikmat
Yang dikurniakan di dunia


Kau berikanku kekuatan
Tuk berpegang pada jalan
Walau penuh dengan cabaran
Ku tahu ku adaMu Tuhan


Chorus
Kerna kau yang satu
Yang setia bersamaku
Dikalaku jatuhku bangkit kernaMu
Ku tahuku adaMu disisiku selalu
Bantulah hambaMu mencari keredhaanMu

Ku tahuku adaMu
Ku adaMu selalu


Ulang Chorus

Merenung ke luar jendela
Melihat kebesarannya
Walau penuh dengan cabaran
Ku tahuku adaMu Tuhan

Tuesday, 16 October 2012

Sunday, 14 October 2012


!@#$#%?!

 kau adalah racun dalam semua makanan aku.. ceh!! hapus kau dalam hidup aku....



GO TO DIE !!!

Thursday, 11 October 2012

argh !!

 hey..untuk pelajar2 stpm. hanya tinggal 3 minggu sahaja lagi..
adakah anda cuak? atau anda happy? atau anda sedih? atau anda............................
argh ape ape jelah
yg pastu aku cuak sangat... er..
ngee........
5/november/2012
TARIKH KERAMAT................

Saturday, 6 October 2012

kawan oh my BFF




hey.. nak cerita on story..

---------------------------------------------------------------

okey. ni kawan aku hazlina bt abu hassan
aku pangill dia EYNA !!        
kami berkenalan sejak mula mula melangakah masuk ke TG6
dia ni periang dan cumil
dia ni kalau glek..cumilll
tapi menakutkan.seram tau tak.
kalau dia gelak,
rase macam dia sukarela minta makan kaki.
hihi (relax lah weh.. wa gurau jer.wa gelak kut tulis statment ni )
XD
tpi aku akuinya dia ni ramai peminat.
cantik,
pandai bergaya..
mmg bodoh kalau ade laki tolak dia..
eh..jap jap
korang nak ke berkenalan??    
boleh jer?
no die ni 017-***25**
    hihihi.gilo korang aku nak bg no mmber aku.
dia kawan aku untill jannah ! 
     insyallah~~
aku sayang dia ! <3
dia ni kemane shj.
nak gelak je semendang.
asih..risau jgak aku.
kunk aku nk kena bwak dia daftar
kat tnjg pulak.
hihi
(wa gurau semate mate erk.jgn ambik hati tau.tp ambik kaki boleh. XD)
dia ni ade love story same macam aku.(tapi aku punya kukuh lg.hihi)
dia ni rapat dgn ecah yg kat bawah tu.
bukan nak kate aku ni tak rapat dengan dia ni.
 rapat tu rapat
tp tak serapat dia dan asiyah..
enth lah.tak pandai lah nak hurai kan.
tak kisah lah semua tu.
dia ttp kawan aku sampai mati
aku akn cuba buat ape2 shj untuk dia.
asalkan dia bahagia
kalau ada mane mane jantan cuba sakiti dia.
tgok lah..
esok keluar "berita ade seorang lelaki di belasah teruk 
akibat berani main main kan perasaan perempuan.
yg memalukan yg membelasah tu adalah kawan perempuan itu sendiri"
ha!! ambik kau.
aku tak main2.sebab bg
kawan aku ni terlalu baik untuk dilukai
terlalu baik untuk kau sakiti.
aku tak nak tgok kawan aku derita.
tlg lah kawan (kalau kau bace post nie.aku nak kau tahu yg aku mmg syg kau
.cerita lah mslh kau kat aku.insyallah aku akn tolong kau.)
hanya tuhan yg tau syg aku tu macam mane.
syg aku tak boleh nak di gambar kan oleh kate2. aish!
 L.O.V.E Y.O.U F.R.I.E.N.D. <3 <3 <3 






------------------------------------------>>>>>>>>>>








   okey.ni pulak siti aisyah bt zafri
dia ni serius mmg baik 
(eh bukan yg ats tu tak baik.eyna tu pun baik jugak.aish! )
aku panggil dia ecah.
tapi dia tak suka orang panggil dia ecah
dia lbh suka org panggil dia aisyah...
okey.dia tak cumil.tapi cantik.hihi
tak ade lah, gurau jer...eee
dia ni cantik dan cumil lah.
aku kenal dia pun mase mula masuk tg6.
dia asal dari sekolah tambun
dia agk kasar sikit( tak ade lah kasar sgt.eee..dia ramai peminat tau)
tapi ada taman dlm hati..hihi
satu keistemewaan dia..
bila dia gelak...
ha !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
kalau korang dgr dia gelak,korang pun akn turut tergelak
satu lg keistemewaan  dia.
dia punya bulu kening.
bergabung.dan lebat..
korang tgok lame2 muka dia tu,
sampai nak tembiuh laptop ni
korang tenung.
betul lah.wa tak tipu.. hihihi
caye lah
hidup  dn berkawan ngan dia ni sangt happy
semua benda happy je.
senyum jer.
tp sbnr nya dlm hati dia
sedih
.....banyak masalah..
aku akuinya.
aku tak serapat antara dia dan eyna.
tapi  aku dapt rase bila dia ade mslh.biasaya aku just tnya je kat eyna
and then aku nasihat dia. (tapi ade ker? rase nya ade =) )
tak kisah la weh.
dia ni sekali tak suka seseorg tu.
dia akn kutuk habis habis
dan akn benci org tu sampai..................
enth  tak tahu pulak sampai bila.tnya lah dia.hihi
okey2 cukup lah tu pasal info dia.
aku nak kau tau.aku syg kau.enth lah.tak dapt nak ungkap kan syg aku tu
melalui kate2
hanya tuhan sahaja yg tahu niat aku yg sebenar .
sayang kau weh !!!!!!!!!! <3 <3 <3

_________________________________________________________________________________




okey..
tgh tadi kitaorg ade kenduri kat taman...............................
ape enth
dah lupa lah name taman tu..
macam ni.
kat kenduri tu ade artis.
ade lg kawan kawan aku yg lain.
diorg ni nak bergambar.
pastu,yg eyna n ecah pulak ni,
dah serabut.sbb ramai sgt..
pening..
aku pulak ngah usaha untuk dpt kn peluang untuk diorg bergambar
nk tunaikan hajat enya n ecah la kononya.
tapi bila dah ade peluang.
tup tup..
diorg hilang.
aku mencari diorang,
tgk2 diorg kat satu sedut
ngah bersembang..aku pun.....
enth lah
tak tau nak ckp macm ne.
terase..sikit lah.
sakit hati....1% jer...
tak sampai hati nak sakit hati lame2
diorg kawan aku lah...
aku prg kat diorg.
pastu,secara tak sengaje,aku terlepas marah aku kat diorg.
aku ckp
"untung lah tinggal aku.nah la(bg encet kat ecah rasenya)"
pastu aku terus bla dari situ,
aku ambik makanan untuk adk aku..(mase ni muka ketat)
aku keseorang !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
argh!!!!!!!!!!!!!!!
nak menagis je mase tu..
(mklum lah ngah ABC.emosi tak stabil)
hm.tahan je lah..
mase nak blik tu, bila sampai rumah aku,
aku salam ecah.
n aku cakap aku MINTA MAAF,...
pastu secara automatik.aku terus ngis..
aku mcm tak caye je.
aku dah marah kawan aku sendiri tadi..
argh!!
aku tak boleh terima..
aku betul rase bersalah...
ngis2 aku minta maaf kan diorg
aku bnyk buat salah..
WEH!!!! wa nak minta maaf...
wa tak sengaja
wa janji
wa tak buat lagi
wa janji 
wa tak akan marah korang lagi
wa terlalu ikutkan perasaan.




Thursday, 4 October 2012

taknik menjawap p.am



okey ni gambar kami. buruk?
mestilah..
gambar ni diambil masa kitaorang dah tamat taklimat
...
actually..
pada hari tu kita orang ada teknik penjawap soalan p.am di sekolah
anderson..
wuuu~~~
teruja habis( tak ade yg special pun)
mase ni kitaorg kat kantin.
tunggu bas yg lambat sangat..ceh..
panas je dan berpeluh peluh kami menunggu nya.
tu yg muka teruk je
dan ada satu peristiwa ...aish!
dalam banyak bdak2 yg ambik stpm
yang ada.
boleh pulak aku terjumpa ex aku.
aish~
teringat kisah lama..
iye ke ingat.....
tak kisah lah..
..........................................................................................................................................

Saturday, 29 September 2012

kawan lama

hey.assalamualaikum 

baru baru nie aku jumpa dengan kawan lama aku. HIDAYAH HAFIZAH BT .................
lupa lah nama penuh dia ape.
meh aku story kat korang pasal dia nie.. <3 <3

ni lah orang nya.cumil kan/cantik...
mestilah..
tgok lah kawan sape.. :)


kami mula rapat sejak f3 kut. (rase nya lah.tapi betul lah kan =__=)
okey..aku pnggil dia dayah.ala biasa lah tu.
dia ni mmg baik
tak pernah berkira dgn kawan kawan
serius aku senang kawan dengan dia
pandai pun pandai
dia ni sentiasa ceria
tak kira lah ada masalah ke tak ade masalah
tapi aku boleh tahu bila dia ada masalah.
...
aku ada satu panggilan tau untuk dia.. 
"nyamuk"
yeah !!
itu panggilan untuk dia daripada ex-boyfriend dia (sape ex-boyfriend dia?? ha?!! biarlah rahsia.rahsia la sangat kan :D)
okey kitaorang panggil dia nyamuk ada sebab
salah satu sebab nya.....
dia ni dulu dulu 
suka dress up black n white only..
haha! sebab tu ex-boyfriend dia bagi gelaran tu kat dia.
dia pun ada panggilan untuk aku.
"monyet"
ahhahaha! :D
diorang panggil aku macam tu sbb aku ni tak reti duduk diam mase diorang ngah date. (ha !! kantoi lah)
hihi.and than gelaran untuk ex-bofriend dia pulak
"kura kura"
sebab ex-boyfriend dayah nie lembab macam kura kura.
aku ingat lagi,dayah ada cakap yang ex-boyfriend(ade lah name dia) bila kayuh basikal je lembab macam kura kura....
------> dayah : tak tau lah kau ingat lagi ke tak kenangan ini.
aku ingat lagi kenangan ni.sebab benda ni berlaku di rumah aku.
dulu kau selalu cerita masalah kau.itupun bila aku paksa kau.
baru kau bagi tahu.
ade lagi rahsia rahsia kau yang aku ingat sampai ke hari ini.
rahsia tu akn aku simpan hinnga hujung nyawa aku. insyallah~

okey...
sekarang dayah ni belajar kat China,Beijing,
ha????!!!!!! terkejut tak
tak yah nak terkejut sangat lah~
dia ni mmg pandai.tak ade ape yg nk diheran kan :P
dia sebaya je dgn kita..
dia ambik courst mandarin kat sane
nak jadi cikgu mandarin.
amin~
aku dao kan kejayaan kau..
dia belajar kat sane 5 tahun..
wah~~
lame tu.
jgn pulak lpas blik malaysia,tak tahu ckp org perak lak.. :)
haha! susah mak kau nak kena cari kamus bhs cina pulak letak kat rumah.
bila nak sembang dgn kau nnti kena
bukak kamus bhs cina
:)
hihihi.wa gurau je erk..
jangan marah erk..
pape pun wa rindu kat lu...wa doakan kejayaan lu disana
jage diri erk
bukan cari laki cina bawak balik jumpa mak. hihi
gurau erk
doakan untuk wa juagak erk.
tak lama lagi wan nak exam STPM
exam besar nie
doakan wa erk
wa perlukan doa dari lu.

...................................................................................................................................................................

sekian terima kasih..
wa harap korang tak bosan membaca blog wa nie.
sorry lah wa tak pernah bukak love story dgn korang.
realitinya
wa tak bercinta
belum tiba mase nya lagi untuk wa bercinta
assamualaikum <3 <3 <3

Wednesday, 19 September 2012

peluh oh peluh

assalamualaikum dan selamat sejahtera


finally aku jumpa juga orang yang mempunyai penyakit macam aku.
actually penyakit ini bukan lah satu penyakit yang teruk, berjangkit or benda yang boleh membawa maut. tak lah sampai macam tu.
sebenarnya, sejak dulu lagi tangan aku akan berair. sejak bila aku tak pasti mungkin sejak aku kecil lagi. orang akan kate yang aku ni terlebih peluh. iye ker?? tak pasti lah. doktor kata pula,aku dapat penyakit ni di sebabkan keturunan. tapi aku tengok ayah dan mak aku tak ade pun jadi macam aku. mungkin nenek moyang aku kot. =_______=
 
doktor kate lagi, ade satu kelenjer di bawah ketiak atau satu saraf yang sangat aktif mengeluarkan peluh. kalau ade sesetengah orang hanya akan keluar peluh yang banyak bila mereka bersukan. tapi lain pulak aku. doktor saran kan aku, untuk buat pemedahan untuk buang saraf tu. dan ade doktor lain pulak (sbb aku pergi check benda ni berkali dan tak jumpa juga jalan penyelesaian) kate dia tak galakan aku buat pemedahan sebab aku terlalu muda untuk buat pemedahan ketika ini. (pulak dah)

tapi aku terseksa kut. sangat TERSEKSA
peluh ni akan keluar bila aku rasa gemuruh,panik,gembira,bila terlalu sejuk,terlalu panas,dan kadang kadang situasi sekeliling juga mempengaruhi dan secara langsung peluh aku akn keluar. dan aku tak dapat nak kawal.

kadang kadang aku rasa segan dengan kawan kawan aku. bila nak salam je mesti diorang tanya nape tangan basah. pastu tu mseti diorang lap tangan diorang kat kain. seolah olah benda tu jijik.rasa nak menagis je mase tu. tapi nak buat macam mane itulah yang terjadi dengan aku. sejak tu,,setiap kali aku nak salam dengan orang aku akan pasti kan tangan aku kering sekeringnya..

aku ingat lagi satu peristiwa. mase tu aku nak berubut barang dengan kawan aku (perempuan) at the same time tangan aku berpeluh. aku pengang tangan dia and than dia cakap " tak yah lah pegang tangan aku.tangan ang tu dah lah basah" T__________________T
sedih kut.kecik hati patah lagi. memang terang terang aku kecik hati. lepas dari kejadian tu, aku tak pegang lagi tangan dia. aku akan pegang bila aku pasti tangan aku dah kering.

bila exam je tagan mula lah berpeluh.sampai kan kena lapik dgn sapu tangan bila nak jawap exam. orang mesti lah pelik tengok aku lapik sapu tangan. kadang2 bila nak tulis ape2 pun mesti kena lapik. aku kena pandai kawal perasaan aku. kalau panik,aku kena cepat tenang kan diri aku. supaya tangan aku tak berair dgn teruk.aku juga tidak boleh pegang sesuatu benda dengan lama.kalau lama, hm.... tgok lah kat barang tu,mesti ade air. (malu? mestilah).
bila bawa kereta pula ayah selalu bising jangan pegang stering tu lama lama. longgar kna sikit supaya tak berair. samapai kan ayah soh paganag stering tu dengan kain. ya allah!!!!!!!!!!!!!!!!!! aku rasa nak menagis je mase tu.. kenapa lah aku jadi macam nie.

bila nak buat kerja sekolah pulak,aku akan pasti kan suasana sejuk, dan keadaan aku relax. supaya tangan aku tak berair.sape yg selesa buat sesuatu kerja dengan tangan yang berair. ce bagi tahu aku. ade ker? ade? kalau ade sape? sape?
aku menderita dengan ape yang aku hadapi ini. tuhan tak akan bagi dugaan kepada hamba nya yang tak mampu mengahadapi ujina dari nya. insyallah selagi aku bernyawa aku akan cuba untuk mengahadapi benda ni dengan tabah.
kadang kadang aku berfikir jauh juga, kalau aku dah kawin nanti kalau suami aku nak pegang tangan aku macam mane? dia nak ker pegang tangan aku yang basah nie? tak rimas ke dia? tak rasa geli ker? entah lah weh.aku cuma berdoa semoga satu hari nanti kau jumpa jalan penyelesaian nya. amin!!

tadi kat sek aku jumpa kawan aku yang mempunyai penyakit yang sama dengan aku.kami mmpunyai penyakit yang sama. dan kami juga berharap supaya kami mempunyai jalan penyelesaian nya.

sekian itu saja yang aku nak kate kan.semoga sesiapa yang membaca blog nie. text aku tidak membosan kan
assalamualaikum

by nadiah jer ^______^
 

Template by Blogger Candy