Pages

Wednesday, 29 August 2012

never give up easily

hai dan assalamualaikum !!

apa khabar?
sihat?
skrg tinggal 2 bulan lebih jer.. pejam celik pejam celik dan nak exam. fuh~~
takut kut. dah lah satu subjek pun aku tak boleh nak faham.mungkin aku dah set dlm kepala aku yg aku tak akan faham.dan kesimpulan nya,dlm kelas buat kerja lain.dan tak fokus langsung. aku pun tak tahu lah nak buat cara macam mane lagi....
aku dah cuba sedaya upaya bljr pulun2. (pulun lah sgt)...hm.aku cuba je lah. ramai pulak kawan2 aku yg dah  nak sign out dari f6 tu.semua pakat2 nak masuk poli. sbb nya dia tak boleh nak bwak f6.sepatah kata ape yg di ajar o cikgu diorg tak faham. ini yg buat aku takut. klau diorg tak boleh nak bawak f6  ni.. macam mane pulak dgn aku? boleh ker? boleh ke aku dapat pointer yg boleh menjamin aku untuk melangkah masuk ke Universiti nanti. rasa takut aku nie,hanya tuhan je yg tahu.takut ak jgak,nanti terkandas di tengah jln.tak tau nak buat ape dah mase tu.klau boleh aku tak nak kecewa kan ibubapa aku lg.aish! sesekali nak jgak tgok diorg happy dan bangga dgn result aku nie.
aku pulak nak jugak dpt segulung ijazah bawak pulang tunjuk kat mak ayah. mesti diorg bangga gila~ adk2 aku pulak,bangga dpt kakak mcm aku.
hm....itu semua macam angan2 pulak. mcm angan2 mat jenin. habuk pun taka ade. sesiapa yg membaca blog aku nie.mohon sgt doa kan aku supaya allah lapang kan dada aku,buka kan minda  aku untuk menerima segala ilmu yg dipelajari! aku mohon ke pada kalian.

aku akan cuba sedaya upaya aku,demi janji aku pada seorg kawan. yg kami akn berjuma di unuversiti suatu hari nanti. insyallah~ amin~
aku berharap sangat alllah mendgr doa aku ini
okey lah, actully skrg aku baru je lepas buat karangan p.am...ade mase,itu yg type jap blog ni.O_0
hm.aku rasa cukup lah sampai disini shj erk.sekian
assalamualaikum!

Wednesday, 15 August 2012

Selamat Hari Raya ! ! !

Assalamualaikum dan selamat sejahtera

Nampak nya tak lame lagi nak raya.kan...... wah memang tak sabar kut nak raya. hihi.
macam dgn korang?
baju raya?kuih raya?dah hias rumah ke? dah buat ke semua tu..O_O
Allhamdullilah... untuk aku semua nya dah siap. just kuih raya je yang tak siap lg. sbb ibu sibuk buat kuih raya just untuk di jual shj.kuih raya untuk makan di rumah,ibu tak buat lagi...
kesian ibu.hihi
ayah and adk2 ku sibuk pulak pasang pelita bagai.nak main bunga api malam2 nie.hihi.

eh..korang tak bakar lemang???
disebabkan rumag aku nie agak luas lah jugak di bhg blkg rumah,so ayah buat keputusan untuk membakar lemang tahun nie (ala tahun lepas pun bakar lemang jugak.hihi)
ayah kate nak buat bisnes lemang pulak/hahahhaha!! XD
Tugas aku just tlg ibu masuk kan beras dlm lemang.peh..susah kut.asih!! leceh..tp pikir nantu dah masak...perh. sedap kut.tambah lagi cecah dgn daging masak kicap.
aku ckp kat korang, mak aku buat daging masak kicap,,,peh!!!! tip top! sedap plus plus plus..
mesti lah,masakan mak.semua nya sedap..hihi.

ibu bg cadangan kat ayah.yg tahun nie nak buat dodoi pulak.
ha!!! sudah..haru jugak lah.iyelah nak kacau dodoi tu lg.diorg kate lenguh tngan nanti nak kacau nye.tp tak ape lah.jnji sedap.dan jnji tahun ni mkn dodoi free jer....tak payah susah nak beli bagai.belum tentu sedap. same mcm lemang.ayah aku ni bab komplent mmg pandai.

hihi..
aku harap raya tahun nie mmg best lah!!!
hope korang pun dpt raya dgn insan2 yg tersyg.
kpd mereka yg tlh kehilangan insan yg tersyg.jgn sedih2 tau.masih ade insan yg di luar sane yg sudu beraya dgn korang...macam aku.. hihi

okey lah.sampai disini shj lah coretan aku.
aku ucap kan SELAMAT HARI RAYA MAAF ZAHIR DAN BATIN,

disini jugak aku nak ambik kesempatan.untuk meminta maaf kpd sesiapa shj yg prnh tersinggung dgn ape yg aku dah kate2,ape yg aku dah buat.aku tak ade niat nak buat korang mcm tu.aku harap korang sudi memaaf kan kesalahan aku nie. sesungguhnya aku jugak insan yg tak terlepas drpd melakukan kesilapan
MAAF ZAHIR DAN BATIN !!

 

Template by Blogger Candy