Pages

Tuesday, 19 February 2013

Pembantu Rumah Hilang Akal Dera Bayi 4 Bulan



apa salah bayi tuh??ha?!!! sampai sekejam itu kau buat dia.lambung2 bagai.kau biar kan dia menagis. kalau kau marah sekali pun dengan parents bayi itu,tapi tak perlulan sampai nak buat macam tuh.kalau bayi tuh dah boleh bercakap.dah lame dia cakap "WOI!! KAU GILA KE APE,LAMBUNG2 AKU MACAM PATUNG.AKU NI MANUSIA LAH" huh!!!! panjara hanya 20 tahun??! setimpal ker??!! tak apelah,didunia dia terlepas.diakhirat tak akn sesekali kau terlepas...... Tuhan maha adil & penyayang dan Dia juga maha mengetahui apa yang berlaku didunia ini... dan aku berdoa semoga samapi satu masa nanti tiada lagi wujud manusia sekejam ini. insyallah. AMIN!!


Monday, 18 February 2013

ce teka yang mana

Assalamualaikum,dan selamat sejahtera,salam 1 Malaysia, salam Perak aman jaya. =) hehe. ape?? tak boleh pulak aku nak tulis macam tuh. ==" *eh eh eh..lalalala..sambil berlalu pergi. haha! okey kalau post aku yang lepas2 aku ade cakap kan pasal twins. kan kan kan kan kan...
Okey sekarang aku nak cerita siapa kan empunya BABY TWINS tersebut.

Bermula lah al kisah..jeng jeng jeng..
bby twins tuh sebernanya bby kakak kepada sahabat ku.eyqa zulaikha. eh aku ade cter pasal dia,korang korek dalam dalam isi blog aku ni,ha jumpa nama NUR ZULAIKHA ha ituh dia lah tuh. kakak dia baru bersalin (eh xade lah baru sgt,dlm awal tahun ni rasa nya.tak ingat. bby twins ni perempuan. comel kan (gmbr yg aku tunjuk kt post yg lepas). ala~~ lupalah name twins ni. hmhm.panjang sgt. hehe.. skrg diorg dah....... tak tahu lh skrg dh bpe bulan...

setiap kali eyqa balik dari matrix dia lah yang kena jage bby twins ni.haha.sampaikan dia pun dah tak larat nak jage.haha. dan aku adalah juga kadang2 menyibukkan diri pi kesane.main dgn twins.dari apa yang kakak dia cter,twins ni jarang ngis same2. iyelah contohnya macam bila si kakak ni ngis yg adik pun turut ngis.. eh takkk... bby tuh pun dah faham dan dia tak nak susahkan ibu dia. hehe (eh iyeker.merepek je aku ni ==) eeh tapi sekarang deme dah kenal org lah. bila aku nak pegang je dia mula nak ngis. hmhm.tak best lah. tapi klu sembang dgn dia,dia mesti gelak.mase tuh cumil sgt sgt sgt.
macam mana nak bezakan deme?? kalau si kakak muka dia agak bulat sikit.ikut maknya. kalau si adik muka bujur sikit.ikut muka sape? enth lah.ikut ayahnya kut..tapi mase deme kecik2,serius mmg tak dapat bezakan deme.seiras sgt sgt sgt. sekarang ni pun kakak nya buat tada kat kaki bby twins ni. risau lah jugak kan,kalau tertukar ke ape. kan..tapi biasanya si ibu lebih mengetahui yg mana anak nya.kann kan kann..

baru2 ni aku ade bawak kawan aku eyna pi jumpa twins.mula2 kitaorg just beli ais blend kat kawasan tuh jer. dah alang2 tuh,aku ajk lah dia sekali jumpa twins.ala,lagipun kakak dia dah kenal aku. "ohh!  nadiah! masuk masuk.bby ada ni" heheheh =D ala mak dia pun dah kenal lah "la,nadiah.minum2 lah" hehehehhehehehehehhehehe =D mula2 eyna muka dia mcm 50/50 je nak pi,aku paksa dia,baru nak pi. manalah tahu kan,kalau kita tgok muka bby kita akan rasa tenang sikit.kuarag sikit masalah.kalau aku,kalau aku tengok bby akan aku rasa perasaan penat tuh hlang sbb dpt tgok deme. diorg seolah2 masih belum mengerti erti sebuah kehidupan lagi.dan aku akan bayangkan,mase aku bby lagi,macam ni lah agaknya aku kan.ngis2 jerr...kesian ibu~ (syg ibu.tq jage saya mase saye kecik2 dulu) cayelah,mesti satu hari nnti bby twins ni akan rasa bersyukur sgt sgt sgt sgt dapat seorg mama(eh..diorg pnggil mama lah) yang penyayang dan take care psl dia. eh ade sesetengah ibu tak suka tahu.jenis yg tak reti bersyukur dapat twins (eh,ade ke pun.la...dlm drama2 bagai tuh ade je) hm. maaf kalau ade tersalah cakap..

nnti ada mase,aku tanya balik eyqa apa nama twins ni. hehehe.ni gambar2 deme yang ku dapat... hehehe..

sila tinggal kan komen anda diruang yg telah disediakan. hehehe..
cumil kan..
jap
jap
jap
ada lagi gambar lah.
1: ituh si adik.nenek yg pegang tuh.hehehe.
2: yg ituh adik jugak rasenya.enth lah.kadang2 aku pun keliru.klu dlm pic ni.
klu dpn2 aku dapat lah bezakan.
3: yang besar tuh,comel kan!! ituh mmg si kakak muka bulat jer...hehe.gambr ni 
aku yg ambik,mase tlg eyqa dn kakak dia jage twins.
sbb family.....bla bla bla bla..


      yg ni si kakak.hah!perhati kan dalam2. muka dia bulat sikit..



   yang ini adik rasenya..... tuutttuutt ==" yang aku tahu si adik muka bujur sikit.
      kalau korang tengok gamabr yg gambung2 tuh no 1,yg ituh  si adik.aku pasti sgt...
        



SELAMAT MEMBEZAKAN DAN SELAMAT MENCUBA!! ^___^


agaknya macam ni kut deme mase dalam perut mama mereka.hehe


agaknya kan kalau diorg kanak2 macam ni lah muka deme.seiras sahaja.
jenuh mama nya nak kejar nnti.
lpas tuh ckp.."ehh yg mana satu anak aku ni.hehehe" ate muka
nya same2 sahaja. 
*kak saya gurau je erk.jgn mabik hati, =)

lah..muka deme ni cuma copy paste je pun.kita pun boleh lah..
pegi kt mesin photostat...... bla bla bla bla..
abaikan. XD

kak..nnti saya dah ade camera sendiri yg sikit punya canggih,saya nak 
pinjam bby akak tahu.nak buat photoshot tau tau tau.macam yg dlam
gambar ini.hehe.
boleh kan kan kan..

nnti bila deme dah besar dan dapat tahu yg mereka sebenarnya adalah
twins, semua perkara nak sama sahaja. haha.
jenuh lah mama dia nnti.semua barang kena beli yg same warna,tak boleh
sorang warna ni,sorang lagi warna lain.hahaha..^_^


nanti birthday deme kan kan..mama dia mesti buat kek macam ni.sbb kawan diorg
ramai kan.hehe.lepas tuh pulak kalau deme ni lain2 sek.
kan..mmg ramai sgt kawan deme..
kak jgn lupa tau tempah kek utk twins nnti.
hehehe..eh jgn lupa jemput saya pulak ^_^v

ehhh..
okey lah erk..
dah lah tuh aku merepek pasa twins ni...
dah macam merepek je banyak..
kepada akak,maaf kalau saya ade tersalah cakap ke apa ke..
mohon dimaafkan..
niat nak bercerita sahaja..

sekian,wasalam..
bye bye bye !!




Sunday, 17 February 2013

photo only

Assalamualaikum.... 
hehehe..kalau korang ingat hari tuh aku ade cakap ayng aku nak letak beberapa gambar kan mase merentas desa. so sekarang aku nak bagi korang tengok lah ni. maaf lah makan masa sikit sbb gambar nya banayak sgt,tapi bkn aku tangkap tau,kawan aku yg tangkap guna camera dia. hm aku ni mane lah mampu nak beli camera mahal2.  huhu. *ayat tacing jap.  :D 


 ini lah aku. hehehe. aku bertugas di bahagian hakim penamat.mencatat nama peserta 1-20 shj.peh~ kelam jugak lah aku dibuatnya.aku jage bahagian pelajar perempuan tingkatan 5. aku pula yang cuak tunggu deme. hehe. tahun ni pulak trek dh bertukar.rasenya makin jauh. rasenya lah.tapi adventure kut.macam2 ragam ada mase lari tuh. teringin pulak nak merentas desa bersama mereka.aku bkn bertugas sorang tau. ade 2 org kawan aku eg dan azman. (kenal tak? ) eh ni aku bertugas mase merentas desa peringkat sekolah. =D


okey...2 mamat sengal ni bertugas di kawasan ckeck point. ala yg mcm bg tunjuk arah tuh (eh iyeker? enth lah aku pun tak tahu sebnrnya,sbb aku bkn bhgian ni.mana lah nk ambik port sgt. mnyemak jer.hahahhaah) aku tak pasti lah,ni mase bila,peringkat sekolah or daerah. bnyk sgt gmbr nya. (kpd tuan yg berada dlm gmr ini,maaf erk) <--- ala bkn korang bkk pun blog aku ni. XDXD huahuahua.

hehehe..ni lah kami. (aku tiada disitu) ala,gmbr bwh2 nnti ade lah. ni gmbr mase kami dh balik dah.saje2 nk suka2 snap2..ni mase bila erk..jap..
jap...
jap...
ERROR..
tidak dapat dikesan.hooho.
JAP! ha! ni mase perimgkat sekolah.aku ingta lagi sbb eg pkai beg warne oreh.(nmpk tak tali beg dia tuh warna oren).

jap gambar deme ni aku yg ambik tau. okey aku tahu aku tak bagus dalam menangkap gambar ni. maaf erk *ehhh..garu kepala.

ha.. ni baru ada gambar ku. ha.
jap jap jap
ni bkn aku yg tangkap erk.ade sape enth tangkap.
adik jijoy kut (ala korang tak kenal pun dn tak payah sibuk nak tahu erk ^_^V

 ha ! yang baju hijau tuh lah adik kepada jijoy. eh yg baju kuning tuh kawan aku erk bkn awex dia.jgn salah faham. hehehe.. >_<


\
hahaha.ni gambar mase merentas desa peringkat daerah..
hahahahahah! ni aku guna fon mamat tuh yang berada disetiap ince gambar ini. hahahah (ambik hati semata2.XD

ini lah owner camera canon. wah... nasiblah dia punya ade. boleh lah kami ni tumpang snap2 jugak tq  wein.. ^_^


 ha.. yg laki tuh lah azman. dn sblh dia tuh ayu.kawan aku jugak. diorang ni bertugas jage gerai. mase merentas desa peringkat daerah hari tuh. hua hua hua. hehehehe.



ni "S.A.Y.A"
hahaha.yg tengah2 tuh kwn aku.ala mcm tak knl pulak. yg knn tuh syahir azri, yg kiri tuh,hafizul (
rasenya lah.tak ingt lh name dia.) >_<

 
         macam macam pose deme buat.hahaha. 


macam biasa.aku dan camera nikon.hehehe
ni cikgu punya lah. ala sekurang nya dapat lah jugak pegang kan daripada kepunan. hehehe.


     mereka berlima disituh.hahahah. comel2 semuanya. boleh buat calon isteri. 
     hehehe..


itu kami yang suka bergambar..
anda tidak suka...
ni pesanan untuk anda..
"hey.you tak suka,suka hati lu lah.wa peduli apa,ni diri kami suka hati
mak tiri bapak kami lah nak buat apa"
hehehehe.. amboi melampau nmpak. hahah
gurau gurau. ^_^v



                                                                      heheeh. ni lah kami..mohon jgn jelez!.>_<


ni lah pengerusi dan naib pengerusi persatuan PRA-U. hehehe
si handsome dan si cantik..
=)

       ada 4 situasi disini.
       1).....
       2)..................
       3).............
       4)..............
      Fill in the blank. hehehe. korang fikir appakah situasinya. 
                    ate comel nya.. hehehe 



hah! ni lagi kawan aku.
sby,gomez & anis.
ni budak kelas aku jugak...

ni gambar kami mase semua tugas telah selesai. hehehe. 
apa lagi melompat lah. !! hahaha.



hahahahah! tengok lah korang.ada yg gmbr ak dh masukkan ade yg xade. korang perasan tak ade 2 kawasan kosong tuh..mase aku edit gmbr ni ade seteng gambar tak ade.ingt kn nnti nk edit balik,alih2 tak boleh edit semula. ceh ceh ceh.tapi takape lah,lagi pun korag dh tengaok banyak gambar kan. takut korang pulak yg tak larat nk tengok. (eh iyeker.hm..harap korang tak jemu tgok gambar2 di blog aku ni.hmhm )




okey lah erk erk,cukuplah samapi disini apa yg ingin aku kongsikan..

ha cumil tak..jeng jeng jeng...diepisod akan datang aku ku ceritakan.erk erk erk..hohoho.. ^_^ ni bbt twins tau.nk tgok yg satu lg. kena lah tunggu.yg ini kakaknya..







sekian wsalam :) disediakan oleh :: myung-hee ^___^

Thursday, 14 February 2013

bermula sem 2, 2013.STPM

Hoi hoi , Assalamualaikum, dans selamat sejahtera saya ucapkan kepada semua warga blog yg sudi membaca blog saya ini. kini, saya ingin membentangkan mengenai "Bermula lah Kehidupan Baru aku di Sem 2, STPM, 2013 di Sekolah Ulu Kinta ini" wah macam ayat pembentangan pulak kan. huahua. ape apejalah erk. okey,2013 ni boleh dikate kan tahun yg paling paling paling perlu stuggle. (klu SPM dulu,ala mcm tuh je. heehee.<--nilah jdi nye klu kta "ala mcm tuh je" ceh! ) sbb tahun ni aku sebagai pelajar STPM perlu mengambil peperiksaan sebanyak 2 kali. no no no.... 4 kali (termasuk exam trial =).
exam trial untuk sem 2 bln 4 & exam true hujung bln 5. sem 3 tak tahu lg.cikgu xinfo pape lg.

Huhu. entah macam lah erk.apatah lagi tahun aku ni tahun sebagai tahun uji kali utk sistem baru. korang tahu kan.klu pljr STPM 2013 tahun lah kut. sekarang ni pulak,pihak MPM telah menyediakan sistem PBS (penilaian berasaskan sekolah) untuk sem 2 ni, kitaorg ade 2 ass... kena buat dan satu PBS yg perlu dilaksanakan. sej,p.am,dn bm. untuk sem 3 pulak hnya 2. 1 ass (ekonomi) 1 lagi bm jugak (pbs lgi).

Cikgu cakap lah kan kan kan,mase diorg diberi taklimat mengenai pbs & ass.. ni, diorg ckp tujuan pelajar2 form 6 disuruh untuk membuat research macam budak2 kat U supaya nnti bila kita (pljr stpm) melangakh ke U kita tak terkontang kanting mmbuat ass... dan ckgu ade ckp yg bdak2 kat U skrg mungkin tak tahu mcm mana nk buat ass.. bagai ni. mgkin itu salah satu sbb mgapa pihak MPM menyuruh pelajar STPM membuat ass.. bagai ni. tapi bila kita fikir dari sudut posetif --- ada baik nya jugak megapa MPM buat mcm tuh dn aku rasa langkah ini perlu diteruskan. ni sbg satu langkah awal untuk pelajar2 mula belajar mmbuat research dan apabila kita diperingkat degree (insyallah) kita dapat membuat ass.. dgn jayanya dgn pengalaman yg kita ade semasa di form 6. itu pendapat aku lah. klu korang tak tahu lah kan. 

Sekarang dh pertengahan bulan 2. ass... dah mula buat. borang soal selidik bagai dah mula buat, bkn 4 perlu hntar ass.. tuh,kerana pihak MPM nk tgok dan siapa2 yg lucky yg dipilih oleh MPM. pelajar perlu membentangkan ass.. mereka dihadapan MPM. (ceh korang bayangkan,MPM? bukan calang2 org. org besar tuh.jgn lah salah sikit) <<<----- maklum utk org mcm aku ni mana lah pandai nak buat pebentangan dpn org. takut,klu ap yg kita bentangkan ituh salah dan rasa mcm pelik + malu bila semua org tertumpu kat kita. tapi sejak masuk f6 ni , perasaan itu mula hilang. tgok kawan2 buat presentation kat depan semua nya yakin jer. tringin juga mmpunyai keyakinan mcm tuh.

Ade seorg kawan aku ni. (aku ade story psl dia sebelum ni (aisyah zafri). perhhh~~ wa tabik gila dgn dia ni. dia punya suara peh. mantap. mmg sesuai untuk jadi pengacara majlis. jelez aku. teringin jadi mcm dia. dn sorang lagi. eg.. dia ni pulak klu presentation muka selamba je. mmg wa suka lah. ena pulak,klu dia, lbh kpd sporting,mcm ajak org bersembang.so,presentation dia ni tak lh mmbosankan sgt. murni.. kwn aku jugak,klu dia buat presentation,ala2 cikgu pulak,tapi best+faham ap yg dia ckp. kalau aku ??? hm jgn ckp lah. enth lah xtahu nk comen mcm mane. klu korang ade mase aku buat presentation,korang tahu lah ap kelemahan aku. kawan aku ada cakap "kita perlu bangga dan rasa berkuasa apabila kita berada didepan tuh sbb kita perlu cerita ka apa yg org lain tak tahu dn hanya kita yg tahu,dn kita perlu ceritakannnya. pedulikan apa yg org nk ckp" wah~~~~ kate2 lah yg selalu aku ingat bila nak buat presentation. hilang lah sikit rasa gementar. tq kawan.

Hm.. waalaupun baru blan 2. tapi dah macam2 aktiviti diadakan disekolah aku.contoh merentas desa peringkat sekolah dan peringkat daerah. dan semua aktiviti ini melibatkan semua pelajar f6.(rasa bangga jap sbb cikgu memerlukan bantuan kami). dan pljr f6 adalah pljr yg plg senior kt sekolah. wah~~~ hihih.. sebernanya aku ade beberapa gambar kami semasa aktiviti merentas dese tuh. nnti aku masuk kan. hehe.. banyak sgt.smapai tak tertengok korang (eh iyeker..hohoho) .. macam gelagat ade.


Hehehe..okeylah erk,samapi disini shj cerita coretan dari ku. harap korang tak bosan lah mmbace nya dgn lagu ny yg slow pulak tuh.heehhee. xpe kan. okey kan? hehe


okey.. assalamualaikum.

by : halimaton nadiah bt abdul mutalib 

^___^V

Wednesday, 13 February 2013

maaf erk

Assalamualaikum... hui hui oii oii oit oit hai hai. (haha banyak beno hai2 nya,ala ape salahnya bagi mesra sekit) hm. maaf lah,aku tak dapat nak update sgt blog ni. baru2 ni aku ade edit sikit blog ni untuk perbaharuan dalam tahun baru ini. 2013 . lagu pun semua aku dah tukar,harap lagu dn segala bagai yang aku edit kat blog ni dapat lah jugak menarik minta korang untuk membacanya dan kalau ade pape cadangan atau harapan ke korang boleh tinggalkan pesanan di CBOX di sebelah kiri tuh ^_^ baik buruk komen itu akan saya terima seadenya (semua org tdk sempurna.ehh ade kena ke pun,mmg dh lari tajuk.annoying2 ).

Pada malam yang hening lagi sunyi sepi ini yang hanya kedengaran hanya lah kedengkuran ibu. heheh dan adik ku yang sedang mengigau. haha. *bayangkan lah bdk 11 tahun lelaki mengigau. hoho (padahal xade pape pun. :) disini aku berkesempatan ingin mengatakan bahawa aku ingin memohon maaf sbb aku rasa lah kan kan aku nak skip je story hujung bulan 12,2012. kerana aku tak kesempatan untuk menceritakan kepada kalian dn satu lg sbb nya, pendrive kesygan ku berada di tangan cikgu ku. wuuuaaaa D= semua gambar yang aku cadang nak masukkan dalam blog ni,terbatut. (ceh.iyelah tuh,padahal sebelum ni ade je pendrive tuh kat aku,tp tak pulak rajin nk type nya <--ni semua poyo XD.

Hmhm.kalau ade mase yang panjang atau ada hari2 yang aku tidak mempunyai banyak kerja aku akan cerita lah apa yang berlaku pada hujung bulan 12 tuh. macam2 story aku nk cter. story yang paling paling paling sedih yang tak mungkin aku lupakan. *ulang tayang. :'( kalau korang dgr mungkin mungkin korang pun akan menagis jugak.maybe.tak tahu lah kalau korang jenis org yang xade perasaan kan. (maaf.jikalau ade yg terasa.hanya menyatakan apa yg pernah berlaku dalam hidup aku.itu sahaja.)

*nyamuk gigit kuku kaki ku. argh!! nyah kau dari sini..

okeylah.aku rasa sampai disini sahaja lah apa yang ingin ku sampaikan.maaf lah blog aku ni tak sesempurna blog yg pernah kalian tengok atau blog kalian sendiri. aku baru nak belajar guna blog ni dengan lebih mendalam. insyallah,dimasa aknan datang apabila kalian melihat blog saya ini,mungkin ade satu perubahan besar *wah.besarnya harapan..

sekian wsalam. dan sekali lagi saya memohon maaf. (padahal xade papun. hahahahahahahahhaah XD



 

Template by Blogger Candy