Pages

Sunday, 27 May 2012

i'gonna miss u !!

hai dan assalamualaikum :( belum cakap pape lg dah buat muka sedih. gila tak sedih, kawan baik aku nak pergi dah meninggalkan aku.ceh!! aku menagis deh. esok dia di rasmikan untuk berdaftar di matrix. enth bila lah aku boleh jumpa dia lagi. 
*meh, aku cerita sikit macam mane kitaorg boleh kenal. mula2 aku kenal dia d tempat aku bekerja kat KFC TESCO IPOH. first time dia masuk tu,muka dia masam jer. sekali tgok, msti korang kate dia nie sombong.mase dia dtg interview tu dia dtg dgn sorang lagi kawan aku.dua2 mase tu,masam jer.dgn kitaorg langsung tak nak senyum.keseokkan nye dia mula kerja di bhg CSC sama macm aku. ade ke mula2 dia kerja tu,dia pnggil aku "kakak" ceh!! agak sikit,aku muda lg kut.hahaha..dan dari situ lah aku mula mesra dgn dia. wah~~

*sehingga lah hari berikut nye,kita orang mula rapat mase aku minta tlg dia teman aku prg pejabat JPJ. dan dari situ lah kami menjadi kawan baik. jadual kitaorg selalu same,(same ker? tak ingt le) aku selalu jgak le teman dia balik mlm(tak lah selalu sgt :) 2 bulan aku dah berhenti kerja tu,aku still contact dia.

*dia bnyak mengajar aku mcam2. yg selame nie aku tak pernah ambik tahu. dia ajar aku macam mane nak buat BLOG nie..sehingga lah aku pandai menggunakan nye.
dia bnyk bersabar dgn perangai aku yang gila2 nie. ke mane shj aku pergi,mesti ade dia.
aku suka menyakat dia. sbb aku suka tgok dia marah,pastu senyum balik. hihi... dia adalah di antara kawan aku yang plg aku syg. dia bnyk simpan rahsia aku dari A sampai lah Z. dan same lah jugak dia,bnyk jugak lah rahsia dia yg akan aku simpan sampai mati.

*kitaorg selalu pergi jogging. ha!!! mase tu,mcm2 story keluar.bab kutuk org pun ade(ala biase lah perempuan) haha! terlalu banyak kenangan d antara aku dgn dia. JAP2 !! ade satu kenangan nie,yg aku tak boleh nak lupa kan.SUMPAH!! mmg aku tak boleh nak lupakan. one day, kitaorg main badminton kat rumah aku, mase dia asyik nak pukul bulu tangkis tu,(maklumlah terlalu excited) tanpa dia perasan dia terlanggar batu nie.jatuh sampai terkoyak seluar trek dia. dan aku pulak mase tu tak perasan dia jatuh sbb terlalu excited nak pkul bulu tungis tu, alih2 bila aku terpandang dia. tgok2 dia tgh posing kat atas rumput tu.mase tu aku gelak mmg tak ingt dunia..:D
bila teringt balik kejadian tu,aku mesti senyum. kalau korang ade mase tu,mesti korang pun gelak jugak.
hahahhahahahahahahaha!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! untung je aku tak ambik pic dia mase tu. kalau tak,,...........tak tahu lah macam mane..



*jap2.kalau dia tak ade nnti,aku nak keluar dgn sape? aku nk jogging dgn sape? aku nak prg McD dgn sape?. ergh !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!.... nnti aku nak share story,aku nak share dgn sape?????

 


 
 aku kesunyian tanpa kau KAWAN !!


*kali terakhir kita org keluar hari jumaat 25.05.2012..itulah tarikh kali terakhir aku jumpa dia. mase tu kitaorg kat  McD tambun. yeay!!walau pun kitaorg dah jumpa hari tu. tp aku nak jugak jumpa dia untk yg terakhir!!!! tapi apakah daya ku,esok dia bertolak pukul 6 pagi. aku cuma mampu doakan dia,semoga dia dilindungi dari org2 yg suka menganayai org2 yg baru masuk matrix. dan aku doakan semoga dia baik2 jer kat sane. (weh!! makan jgn lupa.nnti migrain) dan semoga sepanjang pembelajaran dia kat sane,semua nye baik2 shj. aku yakin kau boleh buat.
  

mesti korang tertnya2 sape lah kawan aku tu.meh aku bg ciri2 dia...

-dia nie cntik,cumil,baik hati,penyabar org nye.tapi dia nie keras kepale sikit. aku pakse baru dia buat,kalau tak...HAMPEH!!!

name kawna kau nie zulaika farhani bt salehudin..
Eyqa Zulaika     
ini lah kawan aku..cantik kan..cumil lg tu..ayu gitu!! hahaha (mesti kau marah kn aku letak pic kau kat sini ( ade aku kisah) :D

pape pun kau mmg kawan aku dunia dn akhirat! tak akan aku lupa kau sampai mati.aku harap kau pun macam tu..



:)
              


okey lah,sampai disini shj sory aku.hope korang tak bosan bace blog aku nie
aku tulis berdasarkan ape yg aku rase,aku nk kongsi...

babai dan assalamualaikum !!

Monday, 21 May 2012

okey lah kut ^^

hai dan assalamualaikum !!!!!!! aku nak story pasal kehidupan aku ditingkatan 6.hm...mula mula tu,dengar taklimat semua nye okey2 jer.. cikgu lak terang bab yang akan kitaorg belajar kat penggal 1 je *ala sikit je pun.sekali tgok anak2 dia,peh~~~ memang bnyak kut.pandai erk ckgu bukak bab besar2 je.amboi2.* :D haha.kemudian kitaorg diberi pilihan untuk pilih kelas2 yg kitaorg nak.wah~~~ best lah jugak,dari dapat kelas yang enth pape jer....ade sesetengah kawan2 aku tak dapat masuk kelas yang diorang nak.hahahah!!! PADAN MUKA!!!   aku telah pilih subjek ekonomi (wu~~~),sejarah(wekk ! ),P.am(okey lah),MUET (omg!!), BM (nice~).... Hm,insyallah,aku boleh bawak kesemua subjek ini hingga jaya nye.amin!! aku pun nak juga pandai macam budak2 yang lain. dapat A+..pointer pun tinggi jer.jelez kut.

hm.pape pun aku try nak buat yang terbaik. sebab target aku, aku nak minta UPSI selepas form 6.nak minta cikgu..aki nak jadi cikgu!!!! hahah..tak boleh aku bayangkan macam mane aku jadi cikgu nanti..(wuuuuu~~~) ala..aku nak jadi cikgu tadika jer pun, kalau tak jadi cikgu tadika pun,aku jadi cikgu untuk kanak2 pendidikan khas..okey kut...dapat pahala!! tittttt...... ^^

lagi satu yang tak best....kitaorang rehat tak same dgn budak2 yang lain.ceh!! pastu..makanan pulak  dah habis. huh! kitaorang yang form 6 ni mkan roti je lah.aish mane lah kenyang. ramai budak2 form 6 yang tak puas hati. hm, macam nak mogok pun ade. lepas nie,ingat nak bawak bekal lah pulak. jimat duit. :) (tapi satu je masalah sekarang nie,,,,,nak sediakan bekalan untuk ke sekolah tu,aku kena pulak bagun awal.aish!! aku nie,mane lah rajin sangat nak bagun awal2. pkul 5.30 dah bagun. NO NO NO !!! aku bagun tidur skrg nie pun pkul 6.30 :) :) ))))


haha! okey lah.next time aku post lagi story2 yang menarik (menarik ker.hihi)
babai..
assalamaualaikum......



Monday, 7 May 2012

form 6 ^^

assalamualaikum

ape khabar? sihat? mane lah tau kut ade yang tak sihat ker,selepas check UPU tgh tadi..jgn risau. korag still ade peluang untuk belajar. okey.don't sad....hm skrg story pasal aku pulak.....actually aku just dapat form 6 je.ade lah jugak dari tak ade langsung...upu or matrix or poli. mmg aku tak dapat.sedih gila~~ aku tak lah pandai macam kawan2 aku. peh~~ semua pakat dapt poli lah,matix lah, uitm lah, utp lah, um pun ade.. TAHNIAH KEPADA KORANG,. tak sia sia usaha korang selame ini.....


**form 6 nia tak lah susah sgt.(iye ker?) tapi nak wt macm mane,nie je lah yang aku dapt.aku cuba usaha dgn lebih keras.amin3...dan satu lg hal yg tak selesai lagi. PLKN !!!!!!! ERGH... dah mohon,tp aku tak jadi pulak pergi,,sbb form6..hati mmg nak pergi.nak sangat3..hanya tuhan je lah yang tahu yang aku mmg nak sgt prgi. sayu je aku pandang bag bagasi aku yang nak aku bwak pergi PLKN tu..tapi ape kah daya ku..




**hm.ade hikmah disebalik ape yang berlaku.kita hanya mampu merancang.tuhan yang tentu an segalanya.
terima dan bersyukur lah dgn ape kita dapat. dan jgn sesekali mengeluh...okey.

i wish good luck to all of you. <3
......... 

 

Template by Blogger Candy