Pages

Tuesday, 10 June 2014

Next Travel Bukit Tinggi

Assalamualaikum

Bismillahirrahmanirrahim

♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥


Aik  Bukit Tinggi pulak?? haha. Alhamdullilah. Rezeki kami kali nih ker Bukit Tinggi pulak. Tahu tak kat mana Bukit Tinggi. Apa yang ada kat Bukit Tinggi nih. Well rasa nya kebanyakkan dari kalian tahu kat mana Bukit Tinggi dan apa yang ada kat Bukit Tinggi tuh kan. Kepada yang tak tahu baca lah coretan kisah travel aku yang tak berapa nak travel sangat. hehehe




Biasa lah kan. Zaman sekarang mana ada yang percuma. Kecuali dari mak bapak kita. 
HA ! yang tu dah sure 100% mereka akan bagi percuma. 
Nak masuk nih saja RM64. FUH !! Mahal betul. 
Kepada yang dewasan RM12 dan kepada kanak-kanak RM8. 
Apa yang ada kat dalam tuh. Scroll lagi lagi lagi ke bawah ada story yang akan aku bagi tahu. 



"KAMI AGEN 007"

Haha ! orang kate kat bukit Tinggi nih bagunan macam atau design bagunan dalam tuh macam kat luar negara. Tambahan pulak angin kat atas tuh sejuk. Even matahari terpacak atas kepala but angin dia sejuk jer. Selesa. Rasa macam kat ;uar negara jer. hihi. Nak tengok bagunan diorang? boleh aku tunjuk kan yea. 


Ikut kan banyak gambar bagunan kat situ yg aku ambil. Tapi disebabkan fon aku problem hari tuh,
semua hilang. hm. Ini bagunan cafe. See case pun macam ala ala kat luar negara. Tengok jer. Takut nak masuk dalam tuh. Macam mahal jer. huhu. Cukup lah hanya dari luar. heehe


ha! tengok lah bahagian belakang tuh. Jalan dia, bagunan, warna bagunan, kedai2 bagai. Memang perfect kalau nak buat pengembaraan ala ala luar negara.  ngee


Ha dalam bagunan yang tinggi nih adalah spa & hotel.
Kan tengok lah cuaca kat sane. Mendung jer. PERFECT ! memang rasa macam kat luar negara jer. Tumbuhan tuh bagai. hm 

Kat bukit bintang nih pun ada ANIMAL PARK .
serius korang boleh pegang haiwan tuh secara live. Diorang nih jinak jer. 
Rusa, arnad dan hamster. 
Berbaloi dengan tiket nak masuk dalam nih. Dewasa dan kanak2 hanya RM 3
Korang juga boleh beli makanan yang ada dijual kat situh jugak. Rasa nya berbaloi. Jadi kalau korang singgah bukit bintang korang patut pergi animal park nih. serius best! 



Jangan risau ada arnab yang diorang lepas kan. Ini adalah sebahagian arnab yang mereka kurung.
Banyak. Comel pulak tuh. Ada macam2 warna rnab nih. Nasib tak ada arnab warna hijau jer. heehee



Hahaha! jangan risau. Dia tak gigi. Seronok !



Tara !!!!! SEEE !!! CANTIK KAN !!
Luas. Dah macam taman permainan. Dah nama pun animal park kan. Korang bebas bermain 
dengan haiwan yang ada kat sinih. Bebas nak bagi makanan. Tak ada yang tak boleh. Seronok~ Puas sangat dengan apa yang ada kat situ plus tiket pulak yang tersangat murah. So, korang tunggu apa lagi, jom lah kita buat trip ke BUKIT TINGGI ! serius korang tak akan menyesal. 





Aku rasa mungkin sampai disini sahaja cerita coretan kisah hidup aku kat BUKIT TINGGI ala ala luar negara. Ngeee .  okey! bye ~~
Assalamualaikum 


♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥












0 comments:

Post a Comment

 

Template by Blogger Candy